[ Flow ]
[ Flow ]

Scrum & Scaled Agile clinic

Don 12 Jan & Vrij 13 Jan 2023 

Veel scrum en scaled agile implementaties leveren niet de verwachtte resultaten. Bij het opschalen van agile werken open organisaties vast in de complexe dynamiek van agile praktijken en de stugge werkelijkheid. De Okaloa Flowlabs simulates laat deelnemers deze problemen vanuit hun eigen perspectief ervaren en biedt hen nieuwe inzichten.

De clinic bestaat uit 3 onderdelen:

  • Scrum simulatie
    • Veel teams werken met het scrum framework. Maar zijn deze teams ook echt 'agile'? In deze simulatie ervaar je de problemen EN oplossingen die veel scrum teams kennen: verschillende competenties in het team, problemen met time-boxing,  onderhanden werk en cross-functionaliteit.
  • Multi-team simulatie 
    • Veel organisaties hebben te make met meerdere teams die samenwerken aan 1 product/service. Wat betekent dit voor de samenwerking tussen deze teams? Welk effect hebben de afhankelijkheden tussen teams op doorlooptijd? Hoe dien je om te gaan met capaciteit in een multi-team omgeving?
  • Scaled agile simulatie
    • Wellicht de meest interessante simulatie in een agile omgeving: het portfolio niveau. Verandert er eigenlijk wel iets voor een portfolio manager in een agile organisatie? Hoe stemmen we vraag en aanbod hier af? En waarom zijn begrippen als triage en order points op dit niveau essentieel?

Deze 2-daagse workshop is gericht aan iedereen die de agile kennis en ervaring wil verdiepen en verbreden. Deelnemers bouwen inzicht op hoe een agile organisatie vorm te geven. Zij ervaren hoe agile 'werkend' te krijgen.

Voorwaarden:
1) Deelgenomen hebben aan een Okaloa Flowlab Team Flow simulatie. 
Voorafgaand aan de 2-daagse clinic is er de mogelijkheid een Team Flow simulatie zonder bijkomende kosten te volgen. Dit is een 3 uur durende online workshop.

2) Voor het doen van de simulaties is en laptop nodig. Neem er een mee! Een tablet of telefoon is niet bruikbaar.

Facilitator
Patrick Steyaert (Okaloa.com)
In samenwerking met Jan Dirk Hogendoorn (Fluir.nl) en Arno Korpershoek(co-chi.nI)

Wanneer   Donderdag 12 en vrijdag 13 januari 2023
Tijd 10:00 - 17:00

Locatie     

Computerweg 37 3821 AA Amersfoort
Prijs Vroegboeking tot 15 december € 1.300 excl. btw
Na 15 december € 1.495 excl. btw. 

Aanmelden