[ Flow ]

Ik ken agile al vanuit verschillende perspectieven. Door de workshop herwaardeer ik agile weer. Arno is een echte agile expert en brengt met zijn enthousiasme zijn diepgaande ervaring over op de deelnemers.
    Leiderschaps coach


Initieel had ik weerstand tegen agile. Mijn verzet verdween gedurende de simulatie. Het verschafte mij inzicht in wat agile écht inhoud. Ik begrijp nu ook waar mijn weerstand vandaan kwam. Mijn teams waren al verder met zelfstandig werken, dan de nieuw opgelegde agile manier.   
Met deze workshop kunnen mijn teams en afdelingen een volgende efficiëntie slag maken.
    senior Bank Manager


After an agile simulation with Arno, my team started delivering 30% more and had more fun.

    IT Integrator Dutch Bank

Management should make it a mandatory simulation for all Teams who are currently in waterfall ways of working.
    Agile Coach German Bank

This will also enable the team members to clearly think about the tasks that are needed in order to deliver a certain business story. 
    ScrumMaster German Bank

I was looking for a agile overview/refresher session for my team. I have attended several Agile sessions before; but this session was quite unique.
    Manager German Bank

I
would suggest , such Simulations must me the Starting point for any Teams looking for Transformation to Agile ways so that they can appreciate how it helps
    Agile Coach German Bank

Selecteer uw workshop

Meer en meer organisaties gebruiken lean-agile om een organisatie te worden die, ook onder veranderende omstandigheden, gezonde financiële resultaten boekt.

Agile start meestal met scrum in teams. Uiteraard leidt dit niet direct tot betere financiële resultaten voor het bedrijf. Alleen wendbare teams maken de keten niet wendbaar. Een logische vervolgstap is om agile op te schalen.

Onderwerpen die bij opschalen spelen:

 • Afstemmen van werk (flow) in afdelingen en teams met 
  • verschillende lokale proces- en kwaliteitseisen
  • verschillende lokale doelstellingen
  • werkpakketten van verschillende omvang
  • verschillende ritmes
 • Projectmanagement met lean-agile methoden verweven 
 • Lean-agile portfolio management inrichten.

Simulaties maken opschalen effectief en leuk. Deelnemers ervaren problemen uit de eigen praktijk in een objectieve context, om daarna met verbeteringen experimenteren. Er ontstaat gezamenlijk inzicht in de context. Door de uitkomsten van verbeteringen ook te ervaren, ontstaat er vertrouwen in de verbeteringen. 

Door de opgedane inzichten ontstaat in het eigen team en tussen samenwerkende teams een nieuwe dynamiek. Er ontstaat samenwerking vanuit een gedeeld begrip over de situatie. Samen bepalen ze welke verbeteringen nodig zijn.
Dit vormt de basis voor duurzame lean-agile implementaties. Er ontstaat een pull van lean-agile werken in plaats van een push.

De simulatie-set adresseert verschillende problemen: 

Teamflow verbetert de effectiviteit van teams
Workflow creëert flow tussen keten-teams
Multi-team  creëert flow tussen parallelle teams
End-to-end  creëert flow tussen upstream en downstream 
Competence flow vergroot wendbaarheid en kennisopbouw personeel.

De simulaties zijn geen training. Ze laten de deelnemers lean-agile principes ervaren. 
Maak ook kennis met de Okaloa Flowlab simulaties. Schijf je nu in, of bel voor een kennismakingsgesprek.

Agile-Sensing is een specifieke toepassing gericht op agile werken. Het verbindt alle afdelingen en competenties met elkaar. Het creëert een continue, en op agile-waarde gebaseerde feedbackloop. U creëert een op uw eigen omgeving geoptimaliseerde, agile omgeving.

Sensing-Change is een multi-perspectief feedback-loop. De feedback-loop onderbouwt de klassieke koude harde feiten met onderliggende narratieven. Het is een eenvoudige manier om zwakke signalen te duiden. De narratieven geven woorden aan de koude feiten en aan (onderbuik) sentiment, het maakt ze ‘uitgesproken’. 

Agile Sensing App Agile Sensing Dashboard
ING bank
Deutsche Bank
Rabobank